Kook je voor gasten? Prik een satéprikker door het midden van het broodje en verbluf ze met deze zelfgemaakte hamburger!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Mini hamburger bun
½ piece
Apple
½ piece
Cucumber
Red onion
30 g
Mesclun
100 g
Beef-pork mince
10 g
Panko breadcrumbs
20 g
Mayonnaise
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Bak de frieten 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbollen bij de frieten in de oven.
Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne plakjes. Houd per persoon 3 plakjes apart voor garnering.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Snijd de rode ui in ringen. Kies per persoon 5 mooie blaadjes mesclun om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelplakjes (behalve de achtergehouden plakjes) en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Zet tot serveren in de koelkast.
Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm per persoon 1 hamburger van het mengsel.
Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Het half-om-half gehakt is vrij vet, dus voeg alleen bakvet toe als je denkt dat de burger anders aanbakt. Bak de hamburgers en de rode ui samen 12 – 14 minuten. Keer de hamburgers na 6 – 7 minuten om en dek de koekenpan de laatste 3 minuten af met het deksel.
Tip: Je kunt de appelplakken ook meebakken met de rode ui voor een zoete twist aan je burger!
Snijd de hamburgerbollen open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de plakjes appel erop, gevolgd door de hamburger, de mesclun en de rode ui. Serveer de burgers met de salade, de frieten en de overige mayonaise.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de mayonaise bij de frieten achterwege en maak een alternatief sausje van yoghurt of kwark met mosterd, peper en zout om de friet in te dippen.