Skip to main content
Wraps met kruidig gehakt en aubergine
Wraps met kruidig gehakt en aubergine

Wraps met kruidig gehakt en aubergine

Met feta, munt en yoghurt-tahinsaus

Waan je in oosterse sferen met deze wraps met gehakt en kruidige aubergine. Je kruidt de aubergine met komijn en kerriepoeder voor een volle smaak, en de yoghurt-tahinsaus geeft het geheel een lekkere, frisse twist. Zet alles in bakjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn wrap kan maken. Houd je van pittig? Zet dan ook de sambal op tafel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Aubergine

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

6 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

0.13 stuk(s)

IJsbergsla

100 gram

Half-om-halfgehakt

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Gluten)

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten: Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4117 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels7 g
Eiwitten42 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie

Instructies

Kruidenolie maken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de komijn en 1/2 tl kerriepoeder per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Aubergine bereiden
2

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de blokjes aubergine met de kruidenolie en verdeel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 20 minuten in de oven.

Verkruimelen en snijden
3

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ijsbergsla in brede repen.

Gehakt bakken
4

Meng het overige kerriepoeder met het gehakt. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt gaar in 3-4 minuten.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm ze de laatste 4 minuten van de baktijd van de aubergine mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de blokjes aubergine en tomaat, de feta, munt, ijsbergsla, het gehakt en de yoghurt-tahinsaus over verschillende kommetjes en laat iedereen zelf zijn eigen wrap vullen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Gemengde salade

Gemengde salade

met puntpaprika en tomaat
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met haricots verts en basilicum
Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten

Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten

op een bedje van rucola met zachte aubergine
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Indiase palak paneer met naanbrood

Indiase palak paneer met naanbrood

met spinazie, paneer en basmatirijst
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos
Kalfsvlees à la provençale

Kalfsvlees à la provençale

met paprika, tomaat en orecchiette
Rundvleesburger met gebakken ui, spek en comté

Rundvleesburger met gebakken ui, spek en comté

met aardappeltjes en komkommersalade
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla