Skip to main content
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise

Koriander heeft twee verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Pinda's
Sesamzaad
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

100 gram

Broccolirijst

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden spitskool

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

50 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1.25 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Sambal

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2722 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels7.4 g
Eiwitten36.1 g
Zout3.1 g
Potassium154.4 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan en kook de rijst 8 – 10 minuten. Voeg de broccoli toe in de laatste 3 minuten van de kooktijd.
  • Giet af, spoel de rijst af onder koud water en laat staan.
  • Rasp de wortel.
  • Snijd de koriander grof.
Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de knoflook en de helft van de sojasaus toe aan de kip en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is.
Dressing maken
3
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn, sambal, honing, gemberpuree, sesamolie, de helft van de mangochutney en de overige sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rijst, kool en wortel toe aan de saladekom en schep goed om.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise en de overige mangochutney.
Serveren
4
  • Snijd de kip in plakjes.
  • Serveer de salade op diepe borden en leg de kip erbovenop.
  • Bestrooi met de pinda's en de koriander.
  • Besprenkel met de mangochutney-mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders