Couscousbowl met kalkoen en currymayo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!

Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond en noemt men ook wel geelwortel.

Labels:
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd)

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Wortelschijfjes

½ stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Veldsla

¾ tl

Gemalen kurkuma

20 ml

Currysaus

(Bevat: Mosterd)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3255 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels11.2 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg de wortelschijfjes toe aan een hapjespan met deksel en zet de wortelschijfjes onder een laagje water. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 9 minuten koken.
  • Giet de wortelschijfjes af en leg terug in de pan. Besprenkel met olijfolie en voeg de honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Couscous maken
2
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Voeg de couscous toe aan een kom. Voeg de kurkuma en bouillon toe. Roer goed door.
  • Dek de kom af en laat 8 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout.
Snijden
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en kalkoen 6 - 8 minuten, of tot de kalkoen gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de currysaus met de mayonaise.
Serveren
4
  • Serveer alles in aparte kommetjes: de veldsla, couscous, kalkoen, komkommer, wortelschijfjes, het amandelschaafsel, de citroenpartjes en de currymayo.
  • Laat iedereen zelf naar smaak een bowl samenstellen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen