
Receptontwikkelaar Sarah: "'Taquito' laat zich vertalen naar 'kleine taco'. In Mexico worden ze ook wel 'flautas' genoemd, wat fluit betekent en verwijst naar de vorm van deze dunne rolletjes. Ze kunnen worden gevuld met verschillende soorten vlees - in dit geval gekruid gehakt!"
4 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
( )
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Pruimtomaat
20 gram
Biologische volle yoghurt
()
5 gram
Verse koriander
()
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Passata
1.5 tl
Gerookt paprikapoeder
20 gram
Geraspte mozzarella
()
100 gram
Varkensboerengehakt
()
¼ el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout

Tip: De overige ui serveer je rauw in de salsa. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de paprika.


Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.
