Volkoren penne

Volkoren penne

Met rode paprikapesto en broccoli

Beoordeeld met 2.9 / 4
Lees meer

Omdat je in dit gerecht werkt met volkorenpasta is het vezelrijk, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. De paprikapesto werd speciaal gemaakt door onze leverancier Kitchen on a Mission. Met de verse oregano, één van de bekendste kruiden uit de Italiaanse keuken, breng je dit pastagerecht verder op smaak.

Labels:KindvriendelijkQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSelderijEiMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingredienten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Penne integrale

(BevatGlutenbevattende granen,Kan sporen van allergenen bevatten)

400 g

Broccoli

250 g

Rode cherrytomaten

4 takje

Verse oregano

(BevatSelderij)

20 g

Zonnebloempitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

120 g

Rode paprikapesto

(BevatEi,Melk (inclusief lactose),Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden/ per gerecht
Energie (kJ)2945.536 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten72 g
Vezels17 g
Eiwitten24 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Mengkom
Staafmixer of blender
InstructiesPDF
Instructies
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.

2

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en stoof de broccoli ongeveer 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg een extra scheutje water toe als de pan te droog wordt.

5

Kook ondertussen de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

6

Haal het grootste deel van de broccoli uit de pan en meng met de paprikapesto in een hoge kom of blender. Voeg de overige olijfolie en peper en zout naar smaak toe en pureer tot een gladde saus.

7

Voeg de saus, cherrytomaten, oregano en 1 - 2 el kookvocht van de penne per persoon bij de broccoli in de wok of hapjespan en verhit 2 minuten. Voeg daarna de penne toe en verhit al roerende nog 1 minuut.

8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de zonnebloempitten.

Probeer deze recepten ook eens

Aubergine uit de oven met rigatoni

Aubergine uit de oven met rigatoni

Met tomaat, oude kaas en salade

743 kcal45 minuten

Risotto met buffelmozzarella

Risotto met buffelmozzarella

Met tomaat, basilicumolie en pecorino

680 kcal35 minuten

Tomatensoep met paprikapesto-bruschette

Tomatensoep met paprikapesto-bruschette

Met peen en grana padano

587 kcal30 minuten

Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

Met verse tijm, rode peper en citroen

587 kcal30 minuten

Salade met buffelmozzarella en serranoham
Premium

Salade met buffelmozzarella en serranoham

Met geschaafde venkel en geroosterde druiven

1128 kcal40 minuten

Romige groentelasagne met spinazie

Romige groentelasagne met spinazie

Met courgette en grana padano

933 kcal45 minuten

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Met spekjes, venkel en courgette

749 kcal35 minuten

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons en twee soorten kaas

849 kcal30 minuten

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Met groene pesto

820 kcal25 minuten