Skip to main content
Volkoren pastasalade met aubergine

Volkoren pastasalade met aubergine

met pijnboompitten en Parmigiano Reggiano

Met dit recept tover je 253 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

10 gram

Pijnboompitten

15 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

15 gram

Harissa

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3749 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels14.1 g
Eiwitten24.8 g
Zout2 g
Potassium453.5 mg
Calcium47.1 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Vergiet
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pijnboompitten 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine en kappertjes 8 - 10 minuten.
Pasta koken
2
  • Snipper de ui.
  • Voeg de ui, de Siciliaanse kruidenmix, de BBQ-rub en een scheutje olijfolie toe aan de koekenpan en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
Pastasalade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van de geroosterde-groentendip, mayonaise, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een grove rasp.
  • Voeg de rucola en veldsla, de pasta en de helft van de Parmigiano Reggiano toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pastasalade over de borden. Schep de aubergine, de ui en de kappertjes op de salade.
  • Garneer met de pijnboompitten en de overige Parmigiano Reggiano. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders