De viskoekjes zijn gemaakt van kabeljauw. Deze witvis is in de Golf van Alaska gevangen door Joel en zijn vissersmaten. Heel belangrijk: de vis is op een duurzame manier gevangen, zodat we de natuur zo min mogelijk pijn doen. De koekjes hebben een Thaise smaak. In Thailand zijn ze, net als wij dol op verse kruiden zoals koriander. Proef jij de koriander in de koekjes?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
¼ unit
Verse gember
2 unit
Viskoekjes met Franse kruiden
(Contains: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Vis)
35 g
Peultjes
1 unit
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
200 g
Paksoi
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de viskoekjes 3 minuten aan beide kanten. Houd de viskoekjes daarna warm in de oven.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peultjes, paksoi, sojasaus en ketjap manis toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in ongeveer 2 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de gekookte noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak 1 minuut.
Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de viskoekjes.