De vis uit dit gerecht heet heek. Heek kan best groot worden, zo’n 1.40 meter lang en 15 kilo zwaar. De vis is gevangen voor de kust van Schotland. Daar is het water heel koud en daar houdt deze vis van!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
½ unit
Prei
125 g
Rode cherrytomaten
85 g
Parelgerst
(Contains: Gluten)
1 unit
Heekfilet met huid
(Contains: Vis)
225 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de cherrytomaten doormidden.
Smelt de helft van de roomboter in de wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en prei toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg halverwege de cherrytomaten toe. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan en bak de heekfilet aan beide kanten 2 – 3 minuten.
Verdeel de parelgerst en heekfilet over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en peper en zout.