
Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
75 g
Quick-cook brown rice
100 g
Pork mince
(May be present: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)
1 piece
Garlic
5 g
Mint, coriander & Thai basil
¼ piece
Lime
10 milliliters
Fish sauce
(Contains: Vis)
¼ head
Butter lettuce
½ piece
Cucumber
½ piece
Onion
¼ piece
Red chili pepper
5 g
Ginger paste
1 tablespoon
Sugar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
180 milliliters
Boiled water
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
White wine vinegar
30 milliliters
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper


Tip: In de volgende stap voeg je rauwe ui toe aan de salade. Houd je hier niet van? Bak de ui dan hier mee met het gehakt.

Tip: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.

Tip: Schep tijdens het eten een beetje rijst en gehakt in een slablad. Dip vervolgens in de dressing.
Weetje: Wist je dat bruine rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een gezonde darmtransit en een langer verzadigingsgevoel.