Skip to main content
Broodje omelet met pittige blauwe kaas
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Met gebakken portobello en coleslaw

4.2
(236)

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering van het Nederlandse koolsla is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris, heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

80 g

Portobello mushroom

100 g

Red cabbage & carrot

(May be present: Selderij)

1 piece

Organic white rye bread roll

(Contains: Gerst, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

4 piece

Egg

25 g

Blue cheese cubes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ teaspoon

Mustard

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories753 kcal
Energy (kJ)3148 kJ
Fat42.6 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate69 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein19.9 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. 
  • Snijd de portobello in plakken. 
  • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
Coleslaw mengen
2
  • Voeg de rode kool en wortel toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. 
  • Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven. 
  • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.
Omelet bakken
3
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen (zie tip). 
  • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook, peper en zout gaar en bruin.
  • Verkruimel de danablu boven de omelet.

Tip: De omelet omdraaien hoeft niet. Hij is klaar zodra de bovenkant gestold is.

Serveren
4
  • Snijd het broodje doormidden. 
  • Snijd de omelet door de helft en verdeel over de broodjes. 
  • Leg de plakken de portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. 
  • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes