Skip to main content
Mexicaanse tostada met kip

Mexicaanse tostada met kip

met een frisse salade van maïs en tomaat

4.5
(434)
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

140 g

Corn

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

200 g

Passata

3 piece

Flour tortillas

50 g

Grated cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

¼ piece

Lime

50 g

Shredded iceberg lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories505 kcal
Energy (kJ)2114 kJ
Fat32.1 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate22 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber5.2 g
Protein31.4 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven rack lined with baking paper
Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pruimtomaat in blokjes.
  • Giet de maïs af.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de maïs en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
  • Verspreid ondertussen de tortillas over een ovenrooster met bakpapier en bak 2-3 minuten in de oven.
3
  • Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortillas en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes en snijd de bladpeterselie fijn.
4
  • Meng de ijsbergsla, overige maïs en overige tomaat en helft van de peterselie in een saladekom.
  • Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper, zout en knijp er een limoenpartje per persoon over uit.
  • Serveer de tostadas met de overige limoen en garneer met de overige peterselie.

This week's must-try HelloFresh recipes