Skip to main content
Victoriabaars met bataatpuree
Victoriabaars met bataatpuree

Victoriabaars met bataatpuree

Met prei en spekjes

4.1
(272)

Winter en stamppot horen bij elkaar en om ervoor te zorgen dat je niet de hele winter door dezelfde stamppotjes eet, zorgen wij voor variatie. Vandaag staat er een zoete stamppot met een visje op het menu – weer eens wat anders!

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Kruimige aardappelen

150 g

Zoete aardappel

1 unit

Prei

½ unit

Rode ui

½ unit

Citroen

20 g

Spekblokjes

1 unit

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2703 kJ
Calories646 kcal
Fat22 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate73 g
Sugar20.2 g
Dietary Fiber14 g
Protein31 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Potato Masher
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bataat. Weeg de bataat af en schil de aardappelen en de bataat of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen en pers de helft uit, snijd de andere helft in parten.

Stoven en koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en roerbak de prei 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg per persoon 2 el water toe. Zet op middellaag vuur en stoof de prei, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Schep af toe om. Kook de aardappelen en bataat in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.

Spek en ui bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes samen met de rode ui in 4 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Victoriabaarsfilet bakken
4

Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier. Besprenkel elke victoriabaarsfilet met 1 tl citroenrasp en breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de roomboter in dezelfde koekenpan met bakvet op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet  2 – 3 minuten per kant.

Stamppot maken
5

Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg 1 el citroensap per persoon toe. Meng de helft van de rode ui, de helft van de spekblokjes en de gestoofde prei door de stamppot.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en leg de victoriabaars erop. Leg de citroenpartjes erbij en garneer met de overige rode ui en spekblokjes.

More delicious recipes with similar ingredients

Andijviestampot

Andijviestampot

met gebakken speklap
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

met walnoten voor een lekkere bite
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Extra in de 5-maaltijdenbox
Massaman-viscurry

Massaman-viscurry

met de smaak van kruidnagel, kardemom, gember en nootmuskaat

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn