Skip to main content
Verse tagliatelle met garnalen

Verse tagliatelle met garnalen

in ketchup-kerrieroomsaus met courgette en bieslook

4.6
(112)

Speciaal ingrediënt in je box! Met deze (h)eerlijke ketchup gaat The Ketchup Club verspilling tegen en zorgt voor goede inkomsten bij boeren in Kenia.

Allergenen:
Ei
Tarwe
Gluten
Schaaldieren
Zwaveldioxide en sulfiet
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Ei, Tarwe, Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Schaaldieren, Soja, Vis, Walnoten, Weekdieren)

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

25 ml

Witte wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Tomatenketchup

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3457 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten89.9 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels10.3 g
Eiwitten36.8 g
Zout2 g
Potassium281.3 mg
Calcium43.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kom
Schuimspaan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de tomaat en de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.

Saus maken
2

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder en het paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol al roerend verdampen. Voeg daarna de room en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.

Tomaat blancheren
3

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Laat de pan met kokend water op het vuur staan. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Pasta koken
4

Kook de pasta in 4 - 6 minuten gaar in dezelfde pan. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer de courgette goudbruin kleurt.

Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.

Garnalen bakken
5

Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Roer vlak voor serveren de garnalen en de tomaat door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders