Skip to main content
Vegetarische schnitzel met peterseliekrieltjes
Vegetarische schnitzel met peterseliekrieltjes

Vegetarische schnitzel met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

4.0
(238)

Er zit voor de eerste keer een vegetarische schnitzel in je box. Deze is gemaakt op basis van favabonen. Dit zijn gedroogde tuinbonen die je terugvindt in keukens over de hele wereld. Zo worden ze in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gegeten als ontbijt. De bonen zitten boordevol eiwitten en vezels en zijn een goede bron van onder andere ijzer en vitamine B1. Daardoor zijn ze erg voedzaam en geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Gluten
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(Bevat: Ei, Gluten Kan bevatten: Mosterd)

10 gram

Kappertjes

20 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventueel de grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in parten. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon 1/2 el citroensap met de extra vierge olijfolie, de honing, de mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat, pruimtomaat en rode ui toe en meng goed.

Schnitzel bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische schnitzel 3 – 4 minuten per kant of totdat de schnitzel goudbruin en krokant is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Krieltjes bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 – 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes op de borden. Leg de vegetarische schnitzel ernaast en leg op elke schnitzel een citroenpartje. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de rest van de peterselie. Serveer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders