Skip to main content
Varkensworst van Brandt & Levie met cheddar en ui
Varkensworst van Brandt & Levie met cheddar en ui

Varkensworst van Brandt & Levie met cheddar en ui

met patatas bravas-stijl aardappeltjes, geroosterde-paprikasaus en wortel

4.0
(78)

De klassieke patatas bravas vinden hun oorsprong in het Madrid van de 16e eeuw, toen aardappelen steeds gebruikelijker werden in Europa. Spanje was zelfs een van de weinige havens waar deze knollen vandaan kwamen!

Labels:
Family
Allergenen:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Aardappelen

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ bosje(s)

Bospeen

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3581 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten60.1 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels16 g
Eiwitten24.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig. Snijd in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een kom. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel ze over een helft van een bakplaat met bakpapier en rooster 5 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het loof van de bospeen af. Halveer de bospeen door de lengte. Snijd eventueel grotere bospenen nogmaals door de lengte.
Bospeen roosteren
2
  • Voeg de bospeen toe aan dezelfde kom en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Bestrooi met het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 25 minuten mee in de oven. 
  • Schep de aardappelen halverwege om.
  • Bestrooi de bospeen in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel. 
Worst bakken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Serveren
4
  • Serveer de worst met de geroosterde bospeen en aardappelblokjes.
  • Serveer de geroosterde-paprikasaus ernaast met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders