
De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
250 g
Baby potatoes
1 piece
Red onion
1 piece
Pork tenderloin
165 g
Pre-cooked beetroot
½ piece
Pear
20 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
5 g
Chopped walnuts
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Balsamic vinegar
0.13 piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
Extra virgin olive oil

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.Snijd de rode ui in halve ringen.Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
Tip: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.Blus de ui af met zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.
Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Heb je liever goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten.Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant.
Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende boter zodat hij niet aan de pan blijft kleven.

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.Voeg de gemengde sla, rode biet en walnoot toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.
Tip: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!