Skip to main content
Varkenshaas met bietensalade

Varkenshaas met bietensalade

met krieltjes, gebakken peer en walnoot

4.3
(5,6K)

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Red onion

1 piece

Pork tenderloin

165 g

Pre-cooked beetroot

½ piece

Pear

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

5 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Balsamic vinegar

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories647 kcal
Energy (kJ)2709 kJ
Fat19 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate76 g
Sugar27 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein35 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.Snijd de rode ui in halve ringen.Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.

Tip: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Varkenshaas bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.Blus de ui af met zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Heb je liever goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3

Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten.Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant.

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende boter zodat hij niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.Voeg de gemengde sla, rode biet en walnoot toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.

Tip: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!

This week's must-try HelloFresh recipes