Skip to main content
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met courgette en zoetzure sjalot

4.2
(1,2K)

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de rode paprika vervangen door courgette.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

½ piece

Shallot

½ piece

Lime

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

140 g

Corn

½ head

Butter lettuce

2.5 g

Fresh chives

60 g

Bacon lardons

25 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

¾ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories704 kcal
Energy (kJ)2943 kJ
Fat36 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate67 g
Sugar24 g
Dietary Fiber8 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 –15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 3/4 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.

Tip: Rauwe sjalot heeft een scherpe smaak. Snijd de ringen daarom goed fijn. Je kunt de sjalot ook langer laten marineren in het limoensap, of een extra schepje suiker toevoegen.

Snijden
3

Snijd de courgette in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de botersla grof. Knip of snijd de bieslook fijn.

Groente roerbakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de courgette 5 – 7 minuten met peper en zout. Voeg vervolgens de maiskorrels en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Haal van het vuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig.

Dressing maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing (zie TIP). Voeg de krieltjes, de botersla, de helft van de bieslook en de spekjes met bakvet toe aan de hapjespan en schep goed om.

Tip: De saus blijft een beetje korrelig, doordat de vetten en eiwitten zich scheiden. Dit doet niets af aan de smaak.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht al 1/3 van je dagelijkse behoefte aan vezels binnenkrijgt? De voornaamste bronnen zijn de aardappelen en de meer dan 250 gram groente.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes