Skip to main content
Varkenshaas in truffel-pankojasje

Varkenshaas in truffel-pankojasje

met knoflook-sperziebonen en aardappelen

Sperziebonen zijn een jonge, malse bonensoort en worden vanwege hun delicate smaak ook wel ‘prinsessenbonen’ genoemd.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Mosterd
Ei
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

(Bevat: Mosterd, Ei)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten52.6 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels13.4 g
Eiwitten32.3 g
Zout0.9 g
Potassium1371.3 mg
Calcium133.5 mg
Iron2.5 mg
Diep bord
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de panko toe aan een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Varkenshaas bakken
2
  • Dep het varkensvlees droog met keukenpapier.
  • Bedek het varkensvlees rondom met de helft van de truffelmayonaise. Wentel daarna door het pankomengsel.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het varkensvlees 10 - 13 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar afgedekt tot serveren.
Groenten bakken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen toe aan een hapjespan. Schenk een bodempje water in de hapjespan en voeg een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6  minuten zachtjes koken.
  • Giet daarna af en voeg weer toe aan de hapjespan. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook, ui en tijm toe. Bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen over de borden en leg alles ernaast.
  • Meng de overige truffelmayonaise met 1 tl water per persoon. Besprenkel over de aardappelen. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders