Skip to main content
Udonnoedles met rundergehakt in pinda-limoensaus

Udonnoedles met rundergehakt in pinda-limoensaus

met paksoi, gele wortel en gebakken ei

Met dit recept tover je 295 gram groente per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Ei
Pinda's
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Gele wortel

½ bosje(s)

Bosui

120 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

4 ml

Chili-olie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)3495 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten47.5 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten56.1 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels11.5 g
Eiwitten44.7 g
Zout4.3 g
Trans Fat0.6 g
Potassium617.2 mg
Calcium100 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Kleine kom
Small Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
  • Snijd de wortel in schijfjes.
Groenten bakken
2
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. 
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de knoflook, de gember en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de wortel en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak nog 6 - 7 minuten. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Was de limoen en rasp de schil met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
Afmaken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
  • Hak de pinda's grof.
  • Meng in een kleine kom de pindakaas, Koreaanse kruiden, zoete Aziatische saus, limoenrasp, het sap van 1 limoenpartje per persoon en de sojasaus.
  • Voeg de udonnoedels, de saus, de komkommer en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de wok en bak 2 - 4 minuten. Voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.
Serveren
4
  • Verdeel de udonnoedels over de borden.
  • Leg het gebakken ei erop en besprenkel met de chili-olie. 
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's. 
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders