
Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
125 g
Champignons
1 unit
Bosui
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
100 g
Kipfilethaasjes
¼ unit
Komkommer
1 sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains: Gluten, Soja)
200 g
Verse udonnoedels
(Contains: Gluten)
5 g
Cashewstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
50 milliliters
Kippenbouillon
½ tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout

Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.Garneer met de cashewstukjes.