Skip to main content
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! Deze tortelloni met paddenstoelen worden in Italië gemaakt door de familie Rana. Authentiek en smaakvol, zoals pasta hoort te zijn.

Labels:
Veggie
New Ingredient
One-Pot Dish
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Prei

150 gram

Paddenstoelentortelloni

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe, Ei Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

20 gram

[Plantaardige] roomboter

20 gram

Bloem

naar smaak

Zwarte peper

Voedingswaarden

Energie (kJ)4035 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten54.6 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels6.3 g
Eiwitten28.2 g
Zout3.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium547.3 mg
Calcium88.5 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de ui en prei in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ui en prei toe en bak nog 5 - 6 minuten. 

Saus maken
2
  • Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer met een garde de bloem erdoor en bak tot de bloem goudbruin kleurt.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe. Roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal 2 keer met de overige bouillon.
  • Roer tot de saus glad is en breng aan de kook. Laat de saus 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.
Mengen
3
  • Voeg de room, Italiaanse kruiden en de helft van de kaas toe aan de saus. Kook 2 - 3 minuten.
  • Meng daarna de roomsaus door de groenten. 
Serveren
4
  • Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de ongekookte pasta erover en bedek met de overige saus. Maak eventueel meerdere laagjes.
  • Verkruimel de overige kaas erover en bak 15 - 18 minuten in de oven.
  • Laat minimaal 3 minuten rusten en serveer de pasta daarna op borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders