Skip to main content
Tomatenrisotto met garnalen
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

¼

Tomatenpuree

⅓ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Rucola

75 gram

Risottorijst

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Extra vierge olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2595 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten23.7 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels5.9 g
Eiwitten21.3 g
Zout1.9 g
Potassium142.4 mg
Calcium24.8 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Keukenpapier
Large Pot
Zeef
Ovenschaal
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in 6 partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een kleine kom. 
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en voeg toe aan een kom.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie. Voeg de helft van de knoflook en de helft van de citroenrasp toe, roer goed door.
Risotto voorbereiden
2
  • Verhit een klontje roomboter in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Bak de overige de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg daarna de risottorijst toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng het geheel goed door.
Risotto laten garen
3
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottorijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  • Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.
  • Kook de risotto langer met meer bouillon als je een zachtere risotto wilt.
Salade maken
4
  • Giet de cherrytomaten in blik af in een vergiet en voeg toe aan een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de cherrytomaten 15 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen in een saladekom het citroensap met de rucola en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Risotto afmaken
5
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de garnalen in 3 minuten gaar, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd het basilicum fijn en meng in een kom met de overige citroenrasp.
  • Voeg de cherrytomaten en garnalen, inclusief olie, en de helft van het kruiden-citroenmengsel toe aan de risotto. Roer goed door.
Serveren
6
  • Serveer de risotto over de borden. Serveer de rucolasalade ernaast.
  • Garneer met het overige basilicum-citroenmengsel.
  • Serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders