Skip to main content
Tom Kha Kai soup with chicken thigh

Tom Kha Kai soup with chicken thigh

with mushrooms and pak choi

Met dit recept tover je 250 gram groenten per portie op je bord.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Fresh lemongrass

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

Dried galangal

¼ piece

Lime

65 g

Mushrooms

½ piece

Pak choi

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

120 g

Chicken thigh strips with kebab spices

90 milliliters

Coconut milk

45 g

Corn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1360 kJ
Calories325 kcal
Fat24.3 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate19.3 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein7.3 g
Salt3.5 g
Potassium548.5 mg
Calcium69.8 mg
Iron1.2 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Soup pan
•Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen.
  • Verwijderen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in ringetjes.
Soep maken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, de ui, het citroengras, de gedroogde laos en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten in de soeppan.
  • Voeg de kokosmelk en per persoon: 1/2 bouillonblokje en 75 ml water per persoon toe aan de pan. 
  • Snijd de limoen in partjes.
Kip toevoegen
3
  • Breng de soep aan de kook met de deksel op de pan. 
  • Zet vervolgens het vuur laag.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en kook 5 minuten mee met de deksel op de pan.
Snijden
4
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Snijd de paksoi in repen.

 

Soep afmaken
5
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de champignons, de paksoi, de mais en de vissaus toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Kook de soep 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
Serveren
6
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.
  • Garneer de soep met de koriander en de overige rode peper.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.

This week's must-try HelloFresh recipes