Skip to main content
Goedgevulde grillkaastaco's met mango en chilisaus
Goedgevulde grillkaastaco's met mango en chilisaus

Goedgevulde grillkaastaco's met mango en chilisaus

met piri-pirikruiden, koriander en frisse salade

Mango's worden al sinds de oudheid in Zuid-Azië verbouwd. De mangoboom is zelfs de nationale boom van Bangladesh.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Mango

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Piri-pirikruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1.25 el

Wittewijnazijn

½ el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

½ el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3781 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten50.8 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten75.3 g
waarvan suikers30 g
Vezels6.2 g
Eiwitten33 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Saladekom
Bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Meng in een kom de grillkaas met de bloem en het kerriepoeder (zie Tip). Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Hak de koriander fijn. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de radijsjes in kwarten. Was het radijsblad en snijd in dunne reepjes.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige grillkaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Salade maken
2
  • Schil de mango en snijd in plakken.
  • Meng in een saladekom de komkommer, de radijs, het radijsblad en de suiker met de helft van de koriander en 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Tortilla's bakken
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel de tortilla's met wat water en bestrooi met de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
  • Verwarm de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de grillkaas in 4 minuten lichtbruin. Leg daarna op een bord met keukenpapier.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus, de overige wittewijnazijn en sambal naar smaak. 
  • Voeg de helft van de saus toe aan de kaas. Meng de overige saus met de aangegeven hoeveelheid water.
  • Verdeel de tortilla's over de borden. Vul de tortilla's met de grillkaas en een deel van de salade en mango.
  • Garneer met de overige koriander en de saus. Serveer met de overige de salade en mango.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Thaise komkommersalade met gezouten pinda's als extra

Thaise komkommersalade met gezouten pinda's als extra

Bijgerecht | met frisse dressing van limoen, rode peper en vissaus
Briochebroodje met rundermerguez

Briochebroodje met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje
Pittige curry met kip en rijst

Pittige curry met kip en rijst

met paprika, cherrytomaten en verse koriander
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Ramenbowl met pittige garnalen, sugarsnaps en noedels

Ramenbowl met pittige garnalen, sugarsnaps en noedels

met champignons, zoetzure radijs en gomasio

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus