Skip to main content
Sweet & Sticky Tofu with Crispy Onions
Sweet & Sticky Tofu with Crispy Onions

Sweet & Sticky Tofu with Crispy Onions

over rice with peanuts, broccoli & carrot

Tofu's spongy, porous texture and high water content allow it to easily absorb flavours, so it's perfect for soaking up marinades and sauces!

Tags:
Plant-based
Allergens:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

10 milliliters

Reduced salt soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe, Gluten)

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

75 g

White long grain rice

200 g

Broccoli

½ piece

Onion

5 g

Unsalted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

35 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains: Soja, Gluten, Sesamzaad)

100 g

Tofu

(Contains: Soja)

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Cornstarch

(May be present: Gluten)

35 g

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3539 kJ
Calories846 kcal
Fat28 g
Saturated Fat5.9 g
Carbohydrate119.5 g
Sugar29.4 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein23.5 g
Salt4 g
Potassium621.4 mg
Calcium102.4 mg
Iron1.4 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small Bowl
Plate
Casserole
Paper Towel

Cooking Steps

Prepare
1
  • Boil plenty of salted water in two pots or saucepans.
  • Cook the rice in one pan for 8 - 11 minutes or until done, then drain and set aside.
  • Meanwhile, cut the head of the broccoli into florets and dice the stem. Slice the carrot into thin crescents.
  • Parboil the broccoli and carrot in the other pan for 5 minutes, then drain and set aside.
Make the sauce
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the broccoli and carrot for 3 minutes.
  • Stir in the East Asian-style sauce and fry for 1 more minute.
  • Meanwhile, chop the onion and crush or mince the garlic.
  • In a small bowl, combine the ginger stir-fry sauce with the soy sauce and the honey.
Fry the tofu
3
  • Wrap the tofu in kitchen paper and squeeze out the excess liquid, then tear into bite-sized chunks.
  • Transfer the cornstarch to a plate and season with salt and pepper, then coat the tofu with the cornstarch.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan over medium-high heat and fry the tofu for 6 minutes.
Serve
4
  • Add the garlic and onion, then fry for 1 - 2 more minutes.
  • Add the sauce and fry for 2 - 3 more minutes, then stir in some butter as preferred.
  • Serve the rice on deep plates and arrange everything on top. Garnish with the peanuts, the crispy onions and the gomashio.

More delicious recipes with similar ingredients

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten
Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Heerlijk vol van smaak met knapperige groenten
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade
Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Met geurige kurkuma en komijnpoeder
Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels
Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Romige rijst met een zoete wokschotel en verse kruiden
Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Een burger gemaakt van gesnipperde zalm en verse kruiden
Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Een populair gerecht uit het Midden-Oosten
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander
Noedels met shiitake, paksoi, cashewnoten en geraspte kokos

Noedels met shiitake, paksoi, cashewnoten en geraspte kokos

Met gekruide tofureepjes
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta

Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta

Met walnoten en sperziebonen
Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Een Indiaas getint gerecht met mangochutney
Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Met een gekookt eitje
Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

De roomsaus maak je zelf op basis van bloem, bouillon en room
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

De victoriabaarsfilet stoof je kort in de kokosmelk
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
Zalm met frisse citroen en pasta

Zalm met frisse citroen en pasta

Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Een vegetarische nasi met groene groenten en pinda’s

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn