De kastanjechampignon is de lichtbruine variant van de witte champignon die erg populair is. De kastanjechampignons hebben een volle smaak en komen van Nederlandse bodem. De champignonteler vertelt gepassioneerd over zijn product op onze YouTubepagina!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Aardappelen
75 g
Broccoli
125 g
Kastanjechampignons
1 unit
Kipschnitzel
⅓ unit
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
50 milliliters
Paddenstoelenbouillon
35 g
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Bloem
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook hierin de aardappelen, afgedekt, 8 - 12 minuten.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in plakken. Snijd de kastanjechampignons in plakken.
Bereid ondertussen de bouillon.
Kook de broccoli in een pan met deksel, afgedekt, in een klein laagje water 8 - 10 minuten.
Smelt ⅓ van de roomboter in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak hierin de kastanjechampignons 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Smelt ondertussen 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de kipschnitzel 8 minuten. Keer regelmatig om.
Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut op zacht vuur garen. Voeg de bouillon toe en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Giet de kookroom bij de saus, roer goed door en laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kipschnitzel, broccoli en aardappelen over de borden. Serveer met de paddestoelenroomsaus.