Skip to main content
Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen
Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

De roomsaus maak je zelf op basis van bloem, bouillon en room

3.4
(1K)

De kastanjechampignon is de lichtbruine variant van de witte champignon die erg populair is. De kastanjechampignons hebben een volle smaak en komen van Nederlandse bodem. De champignonteler vertelt gepassioneerd over zijn product op onze YouTubepagina!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Aardappelen

75 g

Broccoli

125 g

Kastanjechampignons

1 unit

Kipschnitzel

⅓ unit

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

50 milliliters

Paddenstoelenbouillon

35 g

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories772 kcal
Energy (kJ)3230 kJ
Fat38 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate69 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook hierin de aardappelen, afgedekt, 8 - 12 minuten.

Snijd de champignons in plakken
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in plakken. Snijd de kastanjechampignons in plakken.

3

Bereid ondertussen de bouillon.

4

Kook de broccoli in een pan met deksel, afgedekt, in een klein laagje water 8 - 10 minuten.

5

Smelt ⅓ van de roomboter in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak hierin de kastanjechampignons 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de schnitzel
6

Smelt ondertussen 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de kipschnitzel 8 minuten. Keer regelmatig om.

Voeg de champignons bij de saus
7

Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut op zacht vuur garen. Voeg de bouillon toe en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Giet de kookroom bij de saus, roer goed door en laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de kipschnitzel, broccoli en aardappelen over de borden. Serveer met de paddestoelenroomsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes