Skip to main content
Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje
Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje

Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje

met kipmerguez, parelcouscous en rozijnen

4.4
(763)

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot zoete rozijnen en van zachte parelcouscous tot knapperige amandelen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

85 gram

Parelcouscous

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Rozijnen

5 gram

Verse munt

2 stuk(s)

Kipmerquezworstje

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

225 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)871 kcal
Energie (kJ)3643 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers23 g
Vezels5.8 g
Eiwitten37 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de rode ui. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1 tl Midden-Oosterse kruiden en bak een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 – 4 minuten.

Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 150 ml kippenbouillon met 75 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon. Je kunt ook de helft van de witte kaas gebruiken.

Parelcouscous koken
2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de paprika en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar. Roer regelmatig.

Tomaten toevoegen
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous.

Kipmerguez bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipmerguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Garnering snijden
5

Snijd de witte kaas in kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Hak de amandelen grof door.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kipmerguezworstjes erop. Garneer met de witte kaas, amandelen en de verse munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders