Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Leek
¼ piece
Carrot
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
1 piece
Pork sausage with Cheddar and red onion
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 piece
Bay leaf
½ piece
Endive
¼ teaspoon
Ground cinnamon
200 g
Potatoes
150 milliliters
Low sodium beef stock
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Mustard
1 teaspoon
Flour
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd er frietjes van 1 - 2 cm dik van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Snijd de wortel in heel kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 mespuntje kaneel en 1 tl bloem toe. Voeg de prei en wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het gehakt van de worst toe en bak in 2 - 3 minuten los. Blus af met de 150 ml bouillon per persoon. Voeg het laurierblad en de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Breng afgedekt aan de kook en verlaag het vuur. Laat 10 minuten stoven. Verwijder het deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of tot de gewenste dikte.
Halveer ondertussen het witlof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof zeer fijn. Meng in een kom het witlof met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
Haal het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de ovenfrietjes en de witlofsalade. Serveer met extra mayonaise naar smaak.