Skip to main content
Steaktaco's met avocado
Steaktaco's met avocado

Steaktaco's met avocado

met carne asada, witte kaas en pico de gallo

4.2
(462)

Haal de Mexicaanse zomer bij jou in huis met deze knapperige taco's. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen en het staat binnen een handomdraai op tafel.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Lime

½ piece

Easy peel orange

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

4 piece

Taco shells

½ piece

Avocado

25 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

BBQ spice rub

150 g

Steak strips

½ sachet(s)

Mexican-style spices

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3702 kJ
Calories885 kcal
Fat49.3 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate63.5 g
Sugar21.7 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein43.8 g
Salt1.4 g
Potassium198.2 mg
Calcium42.5 mg
Iron0.3 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de schil van de helft van de limoen en pers de helft uit. Snijd de overige limoen in 6 partjes. Pers de sinaasappel uit.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn en snijd de koriander fijn. 
  • Meng in een kom het sinaasappelsap, het limoensap, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de honing, 2/3 van de ui, de helft van de koriander, de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de knoflook. Voeg de biefstukreepjes toe en laat marineren.
Pico de gallo maken
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn met de overige ui, knoflook en koriander. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Verkruimel de witte kaas.
Tacoschelpen verwarmen
3
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes met marinade 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuut. 
Serveren
4
  • Garneer de witte kaas met limoenrasp naar smaak. 
  • Garneer de avocado met de overige Mexicaanse kruiden.
  • Serveer de pico de gallo, witte kaas, avocado, limoenpartjes, tacoschelpen en carne asada in aparte kommen. 
  • Laat iedereen zelf de taco’s beleggen.

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds