Skip to main content
Varkensworst met piccalilly

Varkensworst met piccalilly

met stamppot, spekjes, prei en spruitjes

4.0
(35)

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Selderij
Soja
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

150 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

25 gram

Spekreepjes

½ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

25 gram

Piccalilly

(Bevat: Soja, Tarwe, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2818 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels16.8 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium996.3 mg
Calcium28.5 mg
Iron1.3 mg
Pan met deksel
Schuimspaan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de harde onderkant van de spruiten. Bewaar 2 spruiten per persoon apart en halveer de rest. Snijd de prei in ringen en snijd de ui in halve ringen. 

Groenten koken
2

Zorg dat de spruiten en aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Voeg een flinke snuf zout toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken. Voeg de prei toe aan de pan en kook nog 2 - 3 minuten mee. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Spek bakken
3

Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en de ui in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal de spekjes en ui met een schuimspaan uit de pan en houd apart. Halveer ondertussen de apart gehouden spruitjes en snijd in halve ringen.

Worst bakken
4

Voeg de roomboter toe aan de koekenpan van de spekjes en bak de worst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de koekenpan af en bak de worst, afgedekt, 5 minuten. Voeg de gesneden spruiten toe en bak nog 7 minuten. Schep regelamtig om zodat ze niet aanbranden.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, de mosterd en de Belgische kruidenmix toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng ten slotte de spekjes en ui door de stamppot.

Tip: De Belgische kruidenmix is vrij sterk. Voeg dus eerst een klein beetje toe en proef vervolgens of je meer wilt gebruiken.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en leg de worst erbovenop. Garneer met de knapperige gebakken spruiten en serveer de piccalilly ernaast.

Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders