Wat denk jij - bevat 200 gram spinazie meer of minder calcium dan 1 glas melk? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
165 g
Mushrooms
1 piece
Garlic
10 g
Hazelnuts
225 g
Diced potato
40 g
Chopped onion
75 g
Spinach
25 g
Organic sour cream
10 g
Fresh basil
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
2.25 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¾ tablespoon
Mustard
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 3 - 4 minuten op hoog vuur. Voeg per persoon: 2 el roomboter, 1/2 el mosterd, 1/2 el ketjap en 1/4 bouillonblokje toe aan de champignons. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de hazelnoten grof.Kook de aardappelblokjes in 5 minuten gaar. Giet af en laat met deksel uitstomen.Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten goudbruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart.
Tip: Weeg de aardappelblokjes af. Ben je een grote eter? Kook dan alle aardappelblokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.Scheur de spinazie grof boven de pan. Bak 1 minuut of tot alles geslonken is. Stamp de aardappelen samen met de zure room en per persoon: 1/4 el mosterd en 1/4 el roomboter.Voeg de geslonken spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Snijd het basilicum in reepjes. Bewaar een klein deel voor de garnering en meng de rest door de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden.Serveer de champignonjus over de stamppot. Garneer met de hazelnoten en het overige basilicum.