Skip to main content

Soto ayam

with homemade crispy fried onions and lime

Kokosmelk geeft niet alleen een romige en rijke textuur aan soepen, maar ook een beetje natuurlijke zoetheid. Het brengt kruiden in balans en versterkt smaken.

Allergenen:
Ei
Soja
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden spitskool

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Gele currypasta

(Bevat: Soja, Mosterd Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4181 kJ
Energie (kcal)999 kcal
Vetten54.5 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels8.7 g
Eiwitten35.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan
Soeppan met deksel
Koekenpan

Instructies

Prepare
1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and wash the egg.
  • Cook the rice for 4 - 6 minutes, then add the egg and boil alongside for 5 - 7 minutes.
  • Rinse the egg under cold water and drain the rice, then set both aside.
  • Meanwhile, prepare the stock and slice the carrot into thin crescents.
Fry the chicken
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a soup pot over medium-high heat and fry the chicken with the carrot and the cabbage for 5 minutes, covered.
  • Slice the onion into half-rings.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat.
  • Fry the onion for 4 - 5 minutes, or until golden-brown and slightly crispy.
Make the soup
3
  • Crush or mince the garlic and transfer to the soup pot, along with the curry paste and the yellow curry spices.
  • Fry for 1 minute, then add the coconut milk, the ketjap and the stock.
  • Mix well, then allow to simmer over low heat for 2 - 3 minutes.
  • Meanwhile, juice half of the lime and cut the rest into wedges.
4
  • Add the lime juice to the soup, then season to taste with salt and pepper. Peel and halve the egg.
  • Serve the soup in bowls or deep plates, topped with the rice and the egg.
  • Garnish with the fried onions and some sambal as preferred.
  • Serve the lime wedges alongside.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders