
Deze Italiaanse klassieker in de nationale kleuren is ideaal voor een drukke dag. Vergeet de tip op de achterkant van deze kaart niet te lezen, daarmee maak je het gerecht net iets specialer en ben je nog sneller klaar. De oranje paprika komt van Hollandse bodem.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Oranje paprika
½ unit
Prei
90 g
Volkoren penne
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
½ can
Tomatenblokjes
1 teaspoon
Paprikapoeder
50 g
Oude-kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
3 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika klein en de prei in fijne ringen.
Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de paprika en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, prei, paprikapoeder en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 1 minuut. Dek de pan af en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken.
Voeg de helft van de oude kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Voeg daarna de penne toe en verhit nog 1 minuut.

Snijd de basilicum in reepjes. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige oude kaas en de basilicum.