Skip to main content
Salade met burrata en serranoham
Salade met burrata en serranoham

Salade met burrata en serranoham

met balsamicocrème, venkel, sinaasappel en parelcouscous

4.1
(717)

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Serranoham

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2454 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten18.9 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers23 g
Vezels12.3 g
Eiwitten25.4 g
Zout1.9 g
Potassium184.6 mg
Calcium40.8 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

Venkel pekelen
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.
Salade voorbereiden
3
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel.
  • Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen.
  • Ris de verse muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Serveren
4
  • Meng de venkel met de veldsla, parelcouscous, verse munt, sinaasappel, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Leg 1/2 burrata per persoon in het midden van de salade.
  • Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.

Weetje: Wist je dat veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 20 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders