Skip to main content
Gehaktballetjes van kip-kalkoengehakt met parelcouscous

Gehaktballetjes van kip-kalkoengehakt met parelcouscous

en voor ouders: garneer met de jalapeño-dille yoghurt!

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Kip-kalkoengehakt

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Jalapeño

2.5 gram

Verse dille

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

100 gram

Passata

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3090 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten95.5 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels10.3 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.7 g
Potassium398.4 mg
Calcium24 mg
Iron0.7 mg
Kom
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Meng in een kom de panko met het gehakt en de mayonaise.
  • Vorm 4 gehaktballen per persoon.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur en dek de pan af.
  • Bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
Groenten bakken
3
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprika, ui en knoflook 4 - 5 minuten.
  • Voeg de Peruaanse kruidenmix, het gerookte paprikapoeder, de suiker en de passata toe. Laat 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Smaakmakers voorbereiden
4
  • Voeg, zodra de gehaktballen klaar zijn, de barbecuesaus en een scheutje water toe. Roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de jalapeño (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne ringetjes.
  • Snijd de dille fijn.
Saus maken
5
  • Meng in een kom de jalapeño met de dille en de helft van de yoghurt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Houd de overige yoghurt apart.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de groenten en meng goed.
Serveren
6
  • Serveer de parelcouscous in kommen en verdeel de gehaktballen eroverheen.
  • Voor de kinderen: serveer met de normale yoghurt.
  • Voor de ouders: serveer met de jalapeño-dilleyoghurt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders