Skip to main content
Romige spaghetti met geitenkaas en courgette
Romige spaghetti met geitenkaas en courgette

Romige spaghetti met geitenkaas en courgette

met broccoli, zongedroogde tomaten en basilicum

4.0
(138)

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Spaghetti

(Contains: Tarwe May be present: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

40 g

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated mature goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Sundried tomatoes

10 g

Grated Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh basil & oregano

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2832 kJ
Calories677 kcal
Fat26.9 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate77.8 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein27.8 g
Salt1.4 g
Trans Fat0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de oregano fijn en de zongedroogde tomaten klein. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, courgette en oregano 5 minuten.
  • Voeg daarna de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook.
Roomsaus maken
3
  • Voeg de pasta, broccoli en de kazen toe aan de pan en verhit nog 3 minuten (zie Tip).
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Serveer de pasta over de borden en garneer met het basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes