Vandaag serveer je al binnen 15 minuten een heerlijk romige pasta. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Tomato tapenade
½ piece
Eggplant
90 g
Farfalle
(Contains: Tarwe May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)
100 g
Pork tenderloin tips
50 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
Dried thyme
25 g
Grated mature cheese
50 g
Bell pepper strips
50 g
Chopped onion
1 piece
Garlic
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Flour
1.5 tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Balsamic vinegar
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Weeg de pasta af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta af per persoon en gebruik de helft van de kookroom.
Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de kookroom. Voeg de tijm, tomatentapenade en de pasta toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Roer de aubergine en de helft van de geraspte kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.