Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

met parmigiano reggiano, venkel en mascarpone

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit marjoraan en knoflook.

Labels:
Familie
+ Gratis Storytel
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

20 gram

Serranoham

0.17 zakje(s)

Gemalen venkelzaad

75 gram

Risottorijst

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)945 kcal
Energie (kJ)3953 kJ
Vetten52.8 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels7.3 g
Eiwitten36.4 g
Zout5.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Hapjespan met deksel
Kom
Rasp

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Leg de serranoham op een bakplaat met bakpapier en bak 8 minuten in de oven, of tot de ham krokant is.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Worst ontvellen
2

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, 2/3 van de venkel, het gemalen venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees in 3 minuten los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, nog 4 – 5 minuten op middellaag vuur.

Venkel bereiden
4

Meng ondertussen in een kom de overige venkel met de suiker, azijn en een snuf zout. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door.

Tip: Een klassieke risotto wordt met wijn gemaakt. Heb je nog witte wijn in huis? Blus de risottorijst dan af met een scheut wijn en voeg daarna de bouillon toe.

Risotto koken
5

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te garen. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een grove rasp.

Tip: De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en vanbinnen nog een lichte bite hebben.

Serveren
6

Voeg de mascarpone en de helft van de parmigiano reggiano toe aan de risotto, roer goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de overige kaas en leg de venkelsalade erbovenop. Garneer met het venkelloof en de krokante serranoham.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelpartjes en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, cherrytomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Grote garnalen met broccolini en noedels

Grote garnalen met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui