Skip to main content
Romige aubergine-rigatoni met half-om-half gehakt
Romige aubergine-rigatoni met half-om-half gehakt

Romige aubergine-rigatoni met half-om-half gehakt

met tomatentapenade en rucola

4.5
(36)

Rigatoni, met hun opvallende geribbelde vorm, zijn als kleine smaakmagneten in de wereld van pasta. Door hun ribbels houden rigatoni sauzen perfect vast, waardoor elke hap een smaakexplosie wordt.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

60 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3677 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten43.2 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels9.1 g
Eiwitten35.8 g
Zout1.9 g
Potassium122.5 mg
Calcium21 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aubergine bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergine met de bloem.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
2
  • Kook ondertussen de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en bewaar apart. Bereid ondertussen de bouillon. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
Saus maken
3
  • Blus het gehakt en de ui af met de bouillon en de zwarte balsamicoazijn.
  • Voeg de kookroom en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Verdeel 3/4 van de rucola over diepe borden.
  • Roer de pasta en de aubergine door de saus.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de rucola. Garneer met de overige rucola.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders