Skip to main content
Rigatoni in paddenstoelenroomsaus
Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Met gebakken witlof

4.0
(847)

.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Witlof

100 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Rode wijnazijn

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3609 kJ
Calories863 kcal
Fat54 g
Saturated Fat23.6 g
Carbohydrate72 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein18 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.  Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in fijne halve ringen.

.
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  Blus af met de slagroom en rodewijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer goed door. Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

.
4

Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes