Speciaal ingrediënt in je box! De maiskolf. Geniet van deze zomerfavoriet, nu vers uit het seizoen. Sappig en zoet en lekker gegrild of gestoomd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Smoked paprika
2 piece
Chicken drumsticks in Baharat marinade
½ piece
Onion
1 piece
Corn on the cob
100 g
Rainbow slaw mix
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2.5 g
Fresh chives
(May be present: Selderij)
20 g
Onion chutney
½ piece
Garlic
250 g
French fries
1 piece
Mini Turkish bread
(Contains: Tarwe, Sesamzaad May be present: Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Noten)
1.25 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
30 milliliters
Water for the sauce
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookte paprikapoeder 1 minuut. Zorg ervoor dat de kruiden niet aanbranden. Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot en bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. De kipdrumsticks moeten nog niet volledig gaar zijn, want je bakt ze nog verder in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en leg de maiskolf ernaast. Besmeer de bovenkant van de maiskolf met de knoflookboter. Breng alles op smaak met peper en zout.
Bak de frieten, mais en kipdrumsticks 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Past niet alles in de oven? Bak de kipdrumsticks dan in 5 - 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Verlaag het vuur, voeg 1 el water per persoon toe aan de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 - 20 minuten op middellaag vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm.
Bak het Turkse broodje de laatste 3 - 4 minuten mee. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de ui met een snuf zout toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 - 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.
Meng ondertussen in een kom de rodekool, wittekool en wortel met de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn. Haal de kipdrumsticks uit de oven. Pas op voor de hete stoom die van de kip afkomt. Snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden.
Voeg, zodra de ui klaar is, de uienchutney en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Meng goed door en laat nog 1 - 2 minuten inkoken. Snijd het broodje open en beleg met de koolsla, de pulled chicken en de gekaramelliseerde ui. Serveer met de frieten en de overige koolsla. Garneer de maiskolf met de bieslook.