Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Smoked paprika
2 piece
Chicken drumsticks in Baharat marinade
½ piece
Onion
1 piece
Corn on the cob
100 g
Rainbow slaw mix
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2.5 g
Fresh chives
20 g
Onion chutney
½ piece
Garlic
250 g
French fries
1 piece
Mini Turkish bread
(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Gluten May be present: Noten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja)
25 g
[Plant-based] mayonnaise
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookte paprikapoeder 1 minuut. Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot en bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. De kipdrumsticks moeten nog niet volledig gaar zijn, want je bakt ze nog verder in de oven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Het gerookte paprikapoeder kan makkelijk aanbranden, houd het dus goed in de gaten en voeg de kipdrumsticks eventueel al eerder toe.
Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en leg de maiskolf ernaast. Smeer de bovenkant van de maiskolf in met de knoflookboter. Breng alles op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet beide in de oven (zie Tip). Bak de frieten, mais en kipdrumsticks 20 - 25 minuten in de oven. Bak het Turkse broodje de laatste 3 - 4 minuten mee.
Tip: Past niet alles in de oven? Bak de kipdrumsticks dan in 5 - 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 - 20 minuten op middellaag vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Zet het vuur uit en houd afgedekt warm.
Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de ui met een snuf zout toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de roomboter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 - 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.
Meng ondertussen in een kom de mix van rodekool, wittekool en wortel met de mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn.
Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die van de kip afkomt. Voeg, zodra de ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan. Meng goed door en laat nog 1 - 2 minuten inkoken.
Snijd het Turkse broodje open en beleg met een beetje coleslaw, de pulled chicken en de gekaramelliseerde uiensaus. Serveer met de frieten en de maiskolf en garneer deze met de bieslook. Serveer de overige coleslaw op tafel.