Skip to main content
Pride flammkuchen met mozzarella
Pride flammkuchen met mozzarella

Pride flammkuchen met mozzarella

met een regenboog van groenten

4.0
(899)

Met deze pride flammkuchen vier je de variatie - dat doe je met 5 verschillende groenten in de kleuren van de regenboog!

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

200 g

Passata

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Courgette

½ piece

Yellow bell pepper

¼ piece

Red onion

½ piece

Carrot

½ piece

Tomato

1 piece

Flammekueche

(Contains: Tarwe)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Arugula & lamb's lettuce

2.5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories642 kcal
Energy (kJ)2687 kJ
Fat26 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate70 g
Sugar22 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein25 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Peeler or Cheese Slicer
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en laat de saus 6-8 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

Snijden
2

Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in dunne reepjes. Snijd 1/4 rode ui per persoon in halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakken van de wortel. Snijd de tomaat doormidden en verwijder met een lepeltje het sap en de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.

Tip: Heb je rode ui over? Snipper de overige rode ui en voeg toe aan de salade.

Courgette bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd of scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Flammkuchen beleggen
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Verdeel vervolgens de paprika, de rode ui, de helft van de courgette, de helft van de wortel en de helft van de tomaat in stroken over de flammkuchen, bepaal zelf de kleurvolgorde van jouw regenboog. Leg de stukjes mozzarella erop en breng op smaak met peper en zout. Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

Salade maken
5

Maak in saladekom een dressing van de overige witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Voeg de overige tomaat, de overige courgette, de overige wortel, de rucola en veldsla toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat de blaadjes heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

Tip: Alle kleuren van de regenboog is niet alleen. Pride, maar ook hartstikke gezond. Over het algemeen geldt: hoe meer kleur op je bord, hoe meer vitamines, mineralen en vezels! Hoeveel kleur heb jij bij elke maaltijd op je bord?

Serveren
6

Verdeel de flammkuchen over de borden en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de kleurrijke salade ernaast.

Tip: (ipv Eet smakelijk! --> Happy pride! )

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes