Met deze pride flammkuchen vier je de variatie - dat doe je met 5 verschillende groenten in de kleuren van de regenboog!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Passata
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Gele paprika
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola en veldsla
2.5 gram
Vers basilicum
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Honing
1 el
Witte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en laat de saus 6-8 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.
Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in dunne reepjes. Snijd 1/4 rode ui per persoon in halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakken van de wortel. Snijd de tomaat doormidden en verwijder met een lepeltje het sap en de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.
Tip: Heb je rode ui over? Snipper de overige rode ui en voeg toe aan de salade.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd of scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Verdeel vervolgens de paprika, de rode ui, de helft van de courgette, de helft van de wortel en de helft van de tomaat in stroken over de flammkuchen, bepaal zelf de kleurvolgorde van jouw regenboog. Leg de stukjes mozzarella erop en breng op smaak met peper en zout. Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.
Maak in saladekom een dressing van de overige witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Voeg de overige tomaat, de overige courgette, de overige wortel, de rucola en veldsla toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat de blaadjes heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.
Tip: Alle kleuren van de regenboog is niet alleen. Pride, maar ook hartstikke gezond. Over het algemeen geldt: hoe meer kleur op je bord, hoe meer vitamines, mineralen en vezels! Hoeveel kleur heb jij bij elke maaltijd op je bord?
Verdeel de flammkuchen over de borden en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de kleurrijke salade ernaast.
Tip: (ipv Eet smakelijk! --> Happy pride! )