Skip to main content
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffelroomsaus
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffelroomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffelroomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden

Tagliatelle is een traditionele Italiaanse pasta, bekend om zijn lange, platte linten. De pasta komt oorspronkelijk uit de regio's Emilia-Romagna en Marche en wordt meestal geserveerd in een rijke, romige saus.

Allergenen:
Ei
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Ei, Tarwe, Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Schaaldieren, Soja, Vis, Walnoten, Weekdieren)

200 gram

Roerbakmix met champignons

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Gluten, Selderij)

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3730 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten83.4 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels8.7 g
Eiwitten53.6 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de tijmblaadjes van de steeltjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
Varkensvlees bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Breng het varkensvlees op smaak met peper en zout. Bak in 10 - 13 minuten rondom bruin.
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Groenten bakken
3
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 minuten.
  • Besprenkel met de olijfolie. Voeg de knoflook en de helft van de verse kruiden toe. Bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de wittewijnazijn.
Pasta koken
4
  • Kook ondertussen de pasta in 4 - 6 minuten gaar.
  • Bewaar 25 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg het bakvet van het varkensvlees, de room en het achtergehouden kookvocht toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven en meng goed.
Saus maken
5
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut pruttelen, of langer indien nodig. Voeg eventueel een extra scheutje kookvocht toe.
  • Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Snijd het varkensvlees in plakken (zie Tip).

Tip: Het mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen.

Serveren
6
  • Serveer de helft van de rucola op borden en schep de pasta erbovenop.
  • Besprenkel met de truffelolie en garneer met de overige kaas.
  • Leg het varkensvlees en de overige rucola erbovenop.
  • Garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders