Skip to main content
Plantaardige kipbowl met teriyakisaus

Plantaardige kipbowl met teriyakisaus

met knoflookrijst, pinda's en sinaasappelsalade

Jasmijnrijst lijkt qua structuur en uiterlijk op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ head

Botersla

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Sinaasappel

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja Kan bevatten: Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

½ stuk(s)

Paprika

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2918 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten24.6 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten97.7 g
waarvan suikers25.8 g
Vezels7.8 g
Eiwitten27.1 g
Zout3.2 g
Potassium569.8 mg
Calcium72.9 mg
Iron1.3 mg
Pan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
Rijst koken
2
  • Voeg de rijst toe en rooster de rijstkorrels 2 minuten. Roer goed door zodat de rijstkorrels rondom bedekt zijn met olie.
  • Voeg het kokende water toe aan de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten snijden
3
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes. 
  • Snijd de sla grof. Snijd de limoen in partjes. 
  • Pel de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. 
Vegetarische kip bakken
4
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de paprika en de overige knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak nog 7 minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg de teriyakisaus en de ketjap toe en roerbak nog 1 minuut.
Salade maken
5
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
  • Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de helft van het groene gedeelte van de bosui en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Breng op smaak met zout en peper. Voeg de sla toe en schep goed om.
Serveren
6
  • Serveer de sla over diepe borden. Serveer de rijst aan de andere kant van het bord.
  • Leg de stir-fry op de rijst en leg de sinaasappelstukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's en het overige gedeelte van het groene gedeelte van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders