Skip to main content
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola

Scan de QR-code op jouw receptkaart en maak kans op een SMEG-koelkast.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Rucola

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten: Pinda's, Noten)

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Pecannoten, Sesamzaad, Pistachenoten, Walnoten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

Zelf toevoegen

30 ml

Water

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4613 kJ
Energie (kcal)1103 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten136.2 g
waarvan suikers42.8 g
Vezels8.3 g
Eiwitten49.4 g
Zout6.8 g
Potassium275.6 mg
Calcium14.9 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Kleine steelpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vul een kleine steelpan met de aangegeven hoeveelheid warm water. Laat de dadelstukjes wellen in het warme water, maar zet de pan niet op het vuur. Bewaar apart tot later gebruik.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten.
Basilicum snijden
2
  • Leg het pizzadeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata eroverheen.
  • Verdeel de ui en cherrytomaten eroverheen en bestrooi met de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het basilicum in reepjes.
Mengen
3
  • Zet de steelpan met dadelstukjes op middelhoog vuur. Voeg de suiker, bosbessenjam en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe.
  • Roer goed door, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de rucola, het basilicum, de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rucolasalade over de pizza.
  • Scheur de burrata en serranoham in kleine stukjes en verdeel over de pizza.
  • Besprenkel met de bosbessensaus naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders