Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe twist aan de originele Mac & Cheese.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Conchiglie
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)
75 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Groenepestokaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pesto genovese
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)
100 gram
Broccolirijst
25 gram
Geraspte mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta en kook 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de pasta af en bewaar apart. Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip).
Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!
Reserve some of the pasta water, then drain and set aside. Prepare the stock and preheat the oven to 220°C (see Tip).
Tip: you'll finish the mac and cheese with a layer of cheese and then bake it in the oven to melt it. However, if you'd prefer to skip this and save energy, you can just add all the Gruyère in the next step. This will also make it extra creamy!
Verhit en klontje roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe, roer goed met een garde en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de room en bouillon toe en blijf met de garde doorroeren tot het een glad geheel is. Voeg de pestokaasblokjes en de helft van de gruyère toe. Meng goed door tot alles gesmolten is en er een gladde kaassaus ontstaat (zie Tip).
Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten inkoken zodat het vocht verdampt.
Roer de pasta door de kaassaus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pesto toe, meng goed en voeg het geheel toe aan een ovenschaal. Verdeel de overige gruyère over de ovenschaal.
Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe.
Bak 5 - 7 minuten op de grillstand of bovenin in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is (zie Tip).
Tip: Bereid je de mac & cheese in een pan in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.
Verdeel de mac & cheese over diepe borden. Serveer de tomatensalade ernaast.
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.