
Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
¾ piece
Leek
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
90 g
Penne
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Mosterd)
3 piece
Beef-pork meatballs
20 g
Semi-dried tomatoes
1 pinch
Nutmeg
50 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated mature cheese
g
Grated mature cheese
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram penne per persoon en de helft van de kaas. De overige penne en kaas kunnen de volgende dag met rauwe groenten, olie en azijn in een snelle lunchsalade.

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal daarna uit de pan.

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 5 - 8 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Voeg de kookroom, geraspte kaas, semi-gedroogde tomaten en nootmuskaat toe aan de prei. Voeg ten slotte ook de gehakballetjes toe aan pan met prei, meng alles goed en verwarm nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden.